Hoe plaats ik wieldoppen? Montage in 4 simpele stappen!

Eenvoudig en snel uw auto een nieuw uiterlijk geven? Dankzij het simpele One Click System monteert u uw wieldoppen in een handomdraai. Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, vindt u op deze pagina een eenvoudige stap-voor-stap handleiding voor het monteren van uw wieldoppen. Ook vindt u hier informatie over het demonteren van uw wieldoppen en het onderhoud. Twijfelt u of uw banden wel geschikt zijn voor wieldoppen? Waar u op moet letten als u wieldoppen koopt vindt u hier.

Stap-voor-stap handleiding voor het monteren van uw wieldoppen

Het monteren van uw wieldoppen is zó eenvoudig: iedereen kan het! Hieronder vindt u 4 simpele stappen met uitgebreide instructies. Komt u er toch niet uit? Neem dan gerust contact op met onze deskundige medewerkers door te bellen naar 088-0120902. U kunt uw vraag ook stellen via de Chat op de website of e-mailen naar klantenservice@autotuningwinkel.nl.

Stap 1: controleer uw inchmaat

Controleer eerst de maat van uw band voordat u een bestelling plaatst. Hiervoor kijkt u op de zijkant van de band, waar u een serie getallen en cijfers vindt. Dit kan er als volgt uit zien: 205/45/R16. Het laatste getal in de reeks, achter de "R", geeft uw inchmaat weer. Dit kan 13 inch, 14 inch, 15 inch, 16 inch of 17 inch zijn. Als er geen "R" is weergegeven dan is het laatste cijfer uw inch maat.

Stap 1: controleer uw inchmaat

Stap 2: de klemring plaatsen

Vervolgens controleert u of uw wieldoppen zijn geleverd met een klemring. De klemring is een losse ring, ter grootte van de wieldop, die u nog aan de binnen- of achterzijde van de wieldop moet bevestigen. U plaatst de klemring in de bovenste goot aan de achterzijde van de wieldop. Zorg ervoor dat u de lasnaad niet in een clip plaatst. Let op: de uitsparing in de ring moet vóór de uitsparing in de wieldop worden geplaatst. De uitsparing is de inkeping voor het ventiel en kunt u herkennen aan de halvemaan vorm in de rand van de wieldop.

Zijn uw wieldoppen geleverd zonder klemring, dan kunt u meteen overgaan tot het plaatsen van de wieldoppen.

Stap 2: de klemring plaatsen

Stap 3: de wieldop plaatsen

Plaats de uitsparing over het ventiel. Zo kunt u gemakkelijk bij het ventiel als dit nodig is, zonder dat u de wieldop hoeft te verwijderen. U kunt nu de clips, die zich aan de binnenrand van de wieldop bevinden, één voor één vastdrukken in het wiel. Buig de clips iets naar binnen en druk rustig aan tot u een klik hoort. Heeft u moeite met de laatste clip? Dan kunt u een platte schroevendraaier gebruiken om de clip voorzichtig naar binnen te schuiven. Druk de wieldop vervolgens stevig na.

Stap 3: de wieldop plaatsen

Stap 4: de pasvorm aanpassen

Controleer of de wieldop stevig vast zit. Heeft u een wieldop mét losse klemring en zit de wieldop een tikje los? Dan kunt u de klemring in de onderste goot plaatsen. Hierdoor zit de wieldop strakker in de velg. Heeft u een wieldop zónder losse klemring? Door de ingebouwde ring iets naar beneden te drukken maakt u de wieldop eenvoudig strakker. Controleer nogmaals of de wieldop stevig vast zit.

Tip: controleer regelmatig of uw wieldoppen nog stevig vastzitten. Zo voorkomt u dat u een wieldop verliest.

Stap 4: de pasvorm aanpassen

Hoe verwijder ik mijn wieldoppen?

Wilt u uw wieldoppen verwijderen? Dit is net zo eenvoudig als het plaatsen van nieuwe wieldoppen. U kunt de wieldoppen simpelweg lostrekken. Of u gebruikt een platte schroevendraaier. Zet de schroevendraaier áchter de wieldop en wrik deze voorzichtig los. Bent u bang om krassen te maken? Wikkel dan een oude, dunne doek om de schroevendraaier. Dit beschermt uw lak tegen krassen.

Let op: oude wieldoppen zijn erg vies aan de achterkant. U kunt ervoor kiezen om handschoenen te dragen bij het demonteren van uw oude wieldoppen.

Onderhoud van uw wieldoppen

Om zo lang mogelijk plezier te houden van uw wieldoppen kunt u ze reinigen met een spons of zachte poetsdoek en een mild reinigingsmiddel. Gebruik géén bijtende of schurende middelen. Dit kan leiden tot beschadiging van uw wieldoppen.