Waar moet ik op letten als ik wieldoppen koop?

Wieldoppen zijn dé manier om uw auto snel, gemakkelijk én voordelig in een nieuw jasje te steken. Maar wat is een wieldop eigenlijk? En waar moet u op letten bij het aanschaffen van wieldoppen? Op deze vragen, en hoe u wieldoppen monteert, vindt u bij ons het antwoord.

Waarom heb ik wieldoppen nodig?

Een wieldop is een ronde schijf van kunststof of metaal, die u op uw velg of wiel monteert. Een wieldop is dus géén velg. De velg is het onderdeel van een wiel waar de band op ligt. De wieldop wordt hier overheen geplaatst, zodat de kleur en bouten van de velg niet meer zichtbaar zijn. Het is niet verplicht of noodzakelijk om wieldoppen op uw banden te plaatsen, omdat ze geen praktische functie hebben. Wieldoppen zorgen er alleen voor dat uw auto een andere uitstraling krijgt. Hetzelfde frisse uiterlijk dat u met velgen van de autodealer creëert, maar dan:

Stoer, sportief, luxueus of gekleurd; u vindt bij ons een ruim assortiment aan wieldoppen. Onze wieldoppen zijn universeel en daarom geschikt voor elke merk en type auto. Dankzij het simpele One Click System is uw auto in enkele minuten getransformeerd.

Zijn mijn banden geschikt voor wieldoppen?

Vóórdat u overgaat tot een koop is het belangrijk om te weten of uw banden geschikt zijn voor wieldoppen. Hiervoor kijkt u eenvoudig naar de kleur van uw velgen:

De zwarte, stalen velg is makkelijk te herkennen. Vooral in de wintermaanden ziet u ze veel, omdat de meeste mensen het te duur vinden om aparte lichtmetalen velgen te kopen voor hun winterbanden. Wieldoppen zijn dan dé oplossing om uw stalen velgen te verbergen.

Uw auto kan ook voorzien zijn van lichtmetalen velgen, ook wel siervelgen genoemd. In dat geval is het niet mogelijk om wieldoppen te plaatsen. Daarnaast is het niet nodig om wieldoppen te plaatsen, omdat de siervelgen uw auto al een sportieve, luxe of stoere uitstraling geven.

Het kan zijn dat er al wieldoppen op uw velgen geplaatst zijn, waardoor de zwarte, stalen velg moeilijker te zien is. Om er zeker van te zijn dat het een wieldop betreft en geen lichtmetalen velg, kunt u simpelweg op de wieldop kloppen. U hoort dan aan het geluid of de wieldop van kunststof of metaal is gemaakt.

Welke inchmaat heb ik nodig?

Vervolgens moet u bepalen welke inchmaat u nodig heeft. Om de juiste inchmaat te vinden kijkt u op de zijkant van de band. Hier vindt u een reeks van getallen en cijfers. Dit kan er als volgt uit zien: 195/65/R14. Het laatste getal achter de "R" geeft uw inchmaat weer. In enkele gevallen is er geen "R" weergegeven, maar ook dan geldt: het laatste cijfer geeft uw inchmaat weer.

Twijfelt u toch over uw inchmaat? Of zoekt u een losse wieldop? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers voor deskundig advies door te bellen naar 088-0120902. U kunt uw vraag ook stellen via de Chat op de website of e-mailen naar klantenservice@autotuningwinkel.nl.