Wieldoppen Opel

Wieldoppen OpelUw Opel krijgt probleemloos een nieuw uiterlijk met deze wieldoppen van topkwaliteit. Geschikt voor ieder merk en type auto, en te bestellen in 13 inch, 14 inch, 15 inch, 16 inch of 17 inch. Ultiem gebruiksgemak door het One Click System. Koop hier een complete set van 4 stuks! Materiaal: hoogwaardig kunststof.

  Artikelen: 1-9/17

  Pagina:
  1. 1
  2. 2

  Artikelen: 1-9/17

  Pagina:
  1. 1
  2. 2

Bent u op zoek naar wieldoppen voor uw Opel? Hier vindt u waanzinnig voordelige wieldoppen van hoogwaardige kwaliteit én geschikt voor elke merk en type auto. Onze wieldoppen zijn niet voorzien van een logo, maar daarom wél vele malen goedkoper dan merkspecifieke velgen.

Waarop moet ik letten als ik wieldoppen koop?

Voordat u uw bestelling plaatst is het van belang om te weten of uw banden geschikt zijn voor wieldoppen. Als uw banden zijn voorzien van lichtmetalen velgen is het niet mogelijk om wieldoppen te plaatsen. Daarnaast is het onnodig, omdat deze velgen uw auto al sieren. Is uw auto voorzien van zwarte, stalen velgen dan is het wél mogelijk om wieldoppen te monteren. Let wel: als uw huidige wieldoppen met moeren bevestigd zijn aan uw velg, dan passen onze universele wieldoppen niet.

Vervolgens bepaalt u welke inchmaat u nodig heeft. Op de zijkant van uw band vindt u een reeks getallen en cijfers. Dit kan er als volgt uitzien: 195/65/R14. Achter de letter "R" vindt u uw inch maat, in dit geval is dat 14 inch. Het kan voorkomen dat de "R" niet op uw band is afgebeeld. Maar ook dan geldt: het laatst cijfer is uw inchmaat.

Voor meer informatie over de aandachtspunten bij het kopen van wieldoppen kijkt u hier.

Het monteren van de wieldoppen op uw Opel

Wieldoppen bevestigen was nog nooit zo eenvoudig. Door het One Click System heeft u uw auto in enkele minuten voorzien van een nieuw uiterlijk. De wieldoppen zijn op één of twee standen te monteren. Het is mogelijk dat uw wieldoppen zijn geleverd met een losse klemring. Deze bevestigt u gemakkelijk in de bovenste goot aan de achter- of binnenzijde van de wieldop. Het is ook mogelijk dat u wieldoppen heeft ontvangen met ingebouwde klemring. Indien dit het geval is, kunt u meteen overgaan tot het monteren van de wieldoppen.

U gaat als eerste op zoek naar de uitsparing in de wieldop. Deze inkeping, in de vorm van een halvemaan, bevindt zich in de buitenrand van de dop. Dit plaatst u over het ventiel. Vervolgens kunt u de clips aan de binnenkant van de wieldop één voor één vastdrukken in het wiel. Indien u moeite heeft met het vastklikken van de laatste clip gebruikt u een platte schroevendraaier om de clip voorzichtig naar binnen te schuiven. Heeft u het idee dat de wieldop een beetje los zit? Door de klemring in de onderste goot te plaatsen zet u de wieldop strakker op de velg en voorkomt u dat u uw wieldop verliest. Bij een wieldop met ingebouwde klemring drukt u de staaldraad eenvoudig naar beneden voor een strakkere pasvorm. Druk als laatste de wieldop nogmaals stevig aan.

De stap-voor-stap montage handleiding voor wieldoppen mét afbeeldingen, vindt u hier.

Onderhoud en Service

Zijn uw wieldoppen toe aan een poetsbeurt? U kunt ze gemakkelijk reinigen met een spons of een zachte doek in combinatie met een mild reinigingsmiddel. Gebruik géén bijtende of schurende middelen! Dit kan leiden tot krassen of andere beschadigingen in uw wieldoppen.

Twijfelt u welke inchmaat wieldoppen bij uw Opel passen? Of heeft u toch hulp nodig met het monteren van uw wieldoppen? Neem voor deskundig advies contact op met onze medewerkers door te bellen naar 088-0120902. U kunt uw vraag ook stellen via de Chat op de website of e-mailen naar klantenservice@autotuningwinkel.nl.

Naar boven