Wieldoppen Volvo

Wieldoppen VolvoEenvoudig en snel uw Volvo een nieuw uiterlijk geven? Dankzij het simpele One Click System monteert u deze wieldoppen in een handomdraai. Bestel nu een complete set 13 inch, 14 inch, 15 inch, 16 inch of 17 inch wieldoppen, bestaande uit 4 stuks. Materiaal: hoogwaardig kunststof.

    9 artikel(en)

    9 artikel(en)

Op zoek naar wieldoppen voor uw Volvo? In ons ruime assortiment vindt u diverse universele wieldoppen, in alle mogelijke stijlen. Gaat u voor sportief, elegant of gekleurd? Hier vindt u wieldoppen van hoogwaardige kwaliteit, ontzettend scherp geprijsd en niet te onderscheiden van merkspecifieke velgen.

Welke inchmaat heb ik nodig?

Allereerst is het van belang om te weten of uw banden zijn voorzien van lichtmetalen velgen of zwarte, stalen velgen. In het eerste geval is het niet mogelijk om wieldoppen te plaatsen, maar ook onnodig, omdat uw auto al is gesierd. Bij zwarte, stalen velgen kunt u wel wieldoppen plaatsen. Let op: onze universele wieldoppen passen niet op uw velg als uw huidige wieldoppen met moeren zijn bevestigd.

De volgende stap is het bepalen van uw inch maat. Op de zijkant van uw band staat een reeks getallen en cijfers. Dit kan er als volgt uitzien: 195/65/R14. In dit geval is uw inchmaat 14 inch, het getal dat zich achter de letter "R" bevindt. Indien er geen "R" afgebeeld is moet u naar het laatste cijfer van de reeks kijken om uw inch maat te bepalen.

Meer informatie over het kiezen van de juiste wieldop vindt u hier.

Wieldoppen op uw Volvo monteren

Uw auto in enkele minuten voorzien van nieuwe wieldoppen? Dat kan door het simpele One Click System waarmee onze wieldoppen worden bevestigd. De wieldoppen worden geleverd met een ingebouwde klemring, óf een losse klemring. Als uw wieldoppen zijn geleverd met een losse klemring, kunt u deze gemakkelijk bevestigen in de bovenste goot aan de achterzijde van de wieldop. Heeft u wieldoppen ontvangen met een ingebouwde klemring, dan kunt u meteen overgaan tot de montage.

Om de wieldoppen te plaatsen zoekt u eerst naar de uitsparing van het ventiel. Deze inkeping, in de vorm van een halvemaan, vindt u in de buitenrand van de wieldop. U plaatst de inkeping vervolgens over het ventiel. U kunt nu de clips aan de binnenkant van de wieldop één voor één vastdrukken in de velg. Heeft u moeite met de laatste clip? Gebruik dan een platte schroevendraaier om de laatste clip naar binnen te schuiven. Controleer of de wieldop stevig vast zit. Zit de wieldop een beetje los? Om te voorkomen dat u een wieldop verliest kunt u dan de losse klemring in de onderste goot van de wieldop plaatsen. Bij een ingebouwde klemring duwt u het staaldraad iets naar beneden. In beide gevallen komt de wieldop strakker op de velg. Druk nogmaals de wieldop stevig aan en u kunt veilig de weg op.

Hier wordt de wieldoppen montage toegelicht met een aantal eenvoudige instructies.

Onderhoud en Service

Om de glans van uw nieuwe wieldoppen te behouden kunt u ze eenvoudig reinigen met een spons of een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Pas op: gebruik géén bijtende of schurende middelen. Dit kan leiden tot beschadigingen in uw wieldoppen.

Heeft u hulp nodig met het monteren van uw wieldoppen? Of heeft u andere vragen over het plaatsen van wieldoppen op uw Volvo? Neem voor deskundig advies contact op met onze medewerkers door te bellen naar 088-0120902. U kunt uw vraag ook stellen via de Chat op de website of e-mailen naar klantenservice@autotuningwinkel.nl.

Naar boven